Een collectief van bevlogen organisatieadviseurs. We begeleiden organisaties die – alleen of samen – willen veranderen. Niet voor de bühne, maar écht. Niet een beetje, maar radicaal.

We zeggen vast: dat vraagt wat van je. Om bestaande patronen, processen en manieren van doen los te laten en bewust onbekend terrein op te zoeken. Want alleen daar kan grondige verandering plaatsvinden.

Wij gaan met je mee. Als een ervaren medereiziger die met je meedenkt, je helpt koers te bepalen en op koers te blijven. Door even te vertragen of een duwtje in de rug te geven. En intenties om te zetten in concrete stappen.

Bont gezelschap specialisten
In onze ‘rugzak’ hebben we genoeg ervaring, tools en methodes. Waarmee we je verder helpen, de juiste kant op. Veel waardevoller nog is ons bonte gezelschap van specialisten. Onze adviseurs hebben roots in onder meer zorg, onderwijs, overheid en bedrijfsleven. Eén ding hebben zij gemeen: ze worden pas echt enthousiast als het moeilijk wordt.

Typisch Het Zuiderlicht

We zijn scherp.
We geven geen pasklare antwoorden, maar stellen scherpe vragen en bekijken je vraagstuk vanuit verhelderende perspectieven. We zijn alert op spanningen, inzichten en kansen die je in het onbekende tegenkomt en houden je onderweg scherp op je verlangen.

We zijn moedig.
We durven het avontuur aan te gaan. We prikkelen je om het vertrouwde los te laten en je op onbekend terrein te begeven. Samen bewandelen we nieuwe wegen en doen we nieuwe ontdekkingen. We hebben geen vastomlijnd plan, maar gaan elk veranderproces wel goed voorbereid aan.

We zijn oprecht.
We doen wat nodig is en zeggen wat gezegd moet worden. Ook als wij het zelf even niet weten, leggen we dat op tafel. Om vervolgens samen betekenis te geven aan de situatie en aan wat er nodig is om stapje-voor-stapje verder te komen.

We zijn toegewijd.
We beloven niet je organisatie te veranderen, maar blijven naast je lopen op jouw weg naar radicale verandering. We haken niet af als het ongemakkelijk wordt. Sterker nog: dat is voor ons het teken dat we op de juiste weg zijn.

Lees hier ons merkmanifest