Themadag: Magie van de relatie – verbinden bij verschillen

Iedereen kent wel een situatie waarin je tegenover elkaar staat, een afstand ervaart of jezelf buitengesloten voelt. We zien dit in de politiek, op social media en ook in de organisaties waar we werken. En tegelijk weten en voelen we dat samenwerking en verbinding tussen mensen nodig is. Om je werk beter te doen en, vanuit een basale menselijke behoefte, relaties aan te gaan met anderen.


Maar hoe doe je dat als we tegenover elkaar komen te staan? Hoe kom én blijf je met elkaar in verbinding als je geconfronteerd wordt met ideeën en daden van mensen die je vreemd zijn of die je zelfs tegen de borst stuiten? Dat is het thema dat we graag samen met jou en andere professionals tijdens deze themadag willen onderzoeken. Er is namelijk een wereld te winnen als we weten te verbinden op verschillen.


Hoe fundamenteel onze behoefte aan verbinding met anderen ook is, er is niet één antwoord op de vraag hoe je dat het beste kunt doen. Zeker niet in moeilijke situaties. Wel kunnen we van elkaar leren en van wetenschappers en professionals die dagelijks met verschillen werken, succesvol verbinding weten te leggen en soms ook falen in hun streven. Zij delen op de themadag verhalen uit hun eigen praktijk met waardevolle kennis en inzichten. Om jouw perspectief te verbreden, je blikveld te verruimen en je aan het denken te zetten. En er met elkaar het gesprek over aan te gaan.


In de dialogen tijdens de dag, vormt waarderend actieonderzoek een verbindende schakel. In interactieve sessies onderzoeken we met elkaar hoe de Magie van de Relatie mensen kan verbinden in situaties waar verschillen in waarden, opvattingen en overtuigingen de boventoon voeren. Zo creëren we met elkaar, met onze eigen persoonlijke verhalen, gezamenlijke beelden en inzichten.


We nodigen je graag uit om actief deel te nemen aan deze inspirerende bijeenkomst!

24 APRIL 2024 – KLOOSTERHOTEL ZIN – VUGHT

Meer informatie over deze themadag en de aanmeldmogelijkheid vind je hier Magie van de Relatie – Verbinden bij verschillen Tickets, woe, 24 apr. 2024 om 09:00 | Eventbrite