Maan of getto? – blog

“Ineens kreeg ik er woorden voor… Af en toe erger ik me aan posts over innovatie en de likes die erbij komen. Vaak gaan deze posts over geweldige nieuwe ideeën, ontstaan in hackathons en weet ik wat nog meer. Alsof innovatie alleen maar nieuwe ideeën verzinnen is… ‘and the rest is implementation’?

Ik snap het deels natuurlijk best en doe er ook aan mee. Ideeën zijn sprankelend en geven energie, inclusief een fris Apple-vleugje ‘here’s to the crazy ones’. Implementatie is taai en vermoeiend met een saai systeemplafond-vleugje.

Een hele sterke publicatie van het Ministerie van Economische Zaken uit 2017 gaf me inzicht in de bron van mijn ergernis en leidde tot deze blog. Teaser: innovatie is vaker een getto- dan een maanprobleem, en gaat verder dan moonshots als ‘+5, -30, 1 op 6’.

We hebben meer posts, reposts en likes nodig voor het complexe werk dat bij implementatie hoort. Want innovatie = nieuw idee én implementatie (en dat laatste is verre van saai). Dan is het pas valorisatie.”

Lees hier de blog van Aad Oosterhof.