Unconferences

Datum:
24 oktober 2024, 26 november 2024, 16 januari 2025
Tijd:
13.00-17.00 uur
Locatie:
Bijzondere locaties in de regio
Kosten:
€ 295,00 (excl. BTW)
Aanmelden:
harryette.vandenbroek@hetzuiderlicht.nl

Dit najaar verzorgen we voor de tweede keer op rij een drieluik Unconferences over een actueel onderwerp. Karakteristiek voor deze vorm zijn een minimale voorbereiding en agenda om met elkaar aan de slag gaan. Het is een aanpak die werkt, creativiteit en spontaniteit stimuleert en waardevolle ervaringen oplevert.

Met de Unconferences zetten we in op thema’s die leven maar waarover we niet zo snel praten met elkaar. We gaan dieper in op de vraag welke impact ze op ons leven en werk hebben en welke wensen erover leven.

Dit jaar zetten we in het drieluik het onderwerp Complexiteit centraal. Want, zo lezen en horen we erover, de samenleving wordt steeds complexer en zo ook ons werk en onze persoonlijke levens. Maar is dat ook zo of laten we het ons aanpraten? We duiken er dieper in.

In elke Unconference behandelen we een specifiek thema:

  • 24 Oktober: Ervaringen met een VUCA-wereld: volatiel, onzeker, complex en ambigu
  • 26 November: Dealen met dagelijkse complexiteit
  • 16 Januari: De schijnwerper op relationele complexiteit

Kenmerk van onze Unconferences:

  • Bijzondere locaties
  • Geen strak geleide gesprekken, maar open dialogen. 
  • Geen doelen en agenda, maar een richting die spontaan vorm krijgt. 
  • Iedereen doet mee op basis van gelijkwaardige deelname en samenwerking.

Begeleiders

  • Robbert Masselink
  • Aad Oosterhof

Met onze Unconferences willen we goede gespreksvoering en het leren buiten de gebaande paden stimuleren. Door de ervaringen van de deelnemers serieus te nemen en te aandacht te geven aan wat zich in de gesprekken met elkaar ontvouwt. Het maakt de bijeenkomsten voorspelbaar onvoorspelbaar door de verscheidenheid aan kennis en ervaring die aanwezig is. En door de manier waarop we met elkaar aan de slag gaan. We leggen er meer over uit aan het begin van iedere bijeenkomst. Als je betrokken bent bij complexe opgaven in organisaties, dan is dit drieluik iets voor jou. We streven naar een zo divers mogelijke groep mensen, op welke dimensie dan ook.

Praktisch:

Na ontvangst van uw inschrijving ontvangt u van ons nadere informatie, evenals een factuur voor deelname aan de cursus. Restitutie bij afmelding: twee weken voor aanvang betaalt u 75% van het gehele bedrag. Vanaf 1 week voor aanvang bent u het gehele bedrag verschuldigd.