Drieluik leiderschap voor financials en (business) controllers in de zorg

Datum:
5, 17 september en 3 oktober
Tijd:
13.00-17.00
Locatie:
Emmaplein 5, Groningen
Kosten:
€ 950,00 (excl. BTW)
Aanmelden:
harryette.vandenbroek@hetzuiderlicht.nl

Als financial of (business)controller weet je dat het goede gesprek over de cijfers het verschil kan maken. De cijfers vertellen een verhaal dat jij goed kan vertalen naar inzichten, patronen en zelfs waarschuwingen voor jouw organisatie. Realistisch begroten, nauwkeurige (maand)rapportages, business cases, en doordachte prognoses bieden veel waarde. In de praktijk ervaar je dat de aandacht van (zorg)managers hiervoor over het algemeen schaars is. Het lukt je onvoldoende om de toegevoegde waarde goed voor de bühne te krijgen. Ondanks voldoende momenten om over productie, productiviteit, KPI’s en prognoses te praten ervaar je dat het gesprek met weinig enthousiasme en energie wordt gevoerd. Het is een moetje geworden en de beschikbare tijd is beperkt. Zeker in de zorg want de tijd die wordt besteed aan cijfers gaat ten koste van zorg leveren.


Nou, dan nog even tijd voor de cijfers. Hoe staat het er deze maand voor?”. Vraagt de (zorg)manager, wiens bedrijfsonderdeel deel uitmaakt van jouw portefeuille Met een nauwelijks verborgen vermoeide en bijna verveelde blik wordt de maandrapportage op het scherm ‘getoverd’.


Herkenbaar? En zoekende naar een manier om het vak van financial of (business)controller weer op de kaart te zetten? Dan is onze drieluik leiderschap voor financials en (business)controllers in de zorg precies wat je zoekt.


Voor wie is deze training?
Jij bent een financial of (business)controller in de zorg en hebt veel interactie met het (zorg)management en/of Raad van Bestuur. Met jouw dagelijkse werkzaamheden draag je bij aan, bijvoorbeeld, inzicht creëren door:

 • Productie- en productiviteitsberekeningen en prognoses te maken.
 • Business cases voor innovaties en investeringen te maken, bijvoorbeeld voor vastgoed of nieuwe zorgtechnologie.
 • Onderdeel te zijn van projectteams als ‘financiële’ man/vrouw.
 • Maand, kwartaal en jaarrapportages op te stellen.


Waar gaat deze training over?
Deze drieluik gaat over hoe jij als financial of (business)controller jouw positie richting jouw management en RvB kan versterken. Tijdens de drieluik gaan wij:

 • Aandacht besteden aan het vak en de rol van de financial en (business)controller.
 • De positie van de financial en (business)controller, management en RvB in relatie tot
 • gedrag en communicatie ontleden.
 • Bepalen welke leiderschapsstijl passend is bij jouw persoonlijkheid en organisatie.
 • Leren hoe jij je leiderschapscompetenties kan toepassen tijdens jouw (dagelijkse)
 • interacties met management en RvB.
 • Leren hoe jij je leiderschapscompetenties kan inzetten om jezelf en jouw collega’s verder te brengen bij het behalen van jullie gezamenlijke doelen.

Opzet van de training
In drie middagen verspreid over het derde en vierde kwartaal van dit jaar gaan we je op inhoud, houding en gedrag uitdagen om jouw leiderschapscompetenties verder te ontwikkelen. Met theorie, toepassen van de theorie in jouw eigen praktijk, afgewisseld met praktijkvoorbeelden en eigen inbreng. Je wordt hard aan het werk gezet om zoveel mogelijk uit deze drieluik te halen.

Praktisch:

Na ontvangst van uw inschrijving ontvangt u van ons nadere informatie, evenals een factuur voor deelname aan de cursus. Restitutie bij afmelding: twee weken voor aanvang betaalt u 75% van het gehele bedrag. Vanaf 1 week voor aanvang bent u het gehele bedrag verschuldigd.