Training – “Financiën voor non-financials”

Datum:
Dinsdag 30 januari, 13 februari en 5 maart
Tijd:
9.00-17.00
Locatie:
Emmaplein 5, 9711 AP Groningen
Kosten:
€ 975,- (excl. BTW)
Aanmelden:
jerryt.vandenborn@hetzuiderlicht.nl

“Even die self-billingfactuur crediteren en dan zien we het terug in de KPI”

“Voor die investering is er geen afschrijvingsruimte en qua IRR kan het eigenlijk niet uit”

“De solvabiliteitsratio’s geven aan dat we er goed voor staan, maar qua rentabiliteit zitten we bovende signaleringswaarde”

Financials staan er om bekend dat ze hun eigen taal spreken. Soms abracadabra voor de naaste collega zonder financiële achtergrond, maar ondertussen worden ze wel geacht om samen te werken. De afgelopen jaren heeft onze collega Jerryt van den Born gewerkt aan een programma voorde controller van de toekomst. Hij ontdekte dat de directe collega’s van de controller daarbij steeds belangrijker worden. Daar waar het vakgebied tot voor kort tamelijk “stand alone” kon opereren, zal de kwaliteit van intense samenwerking en wederzijds begrip in de nabije toekomst het verschil maken. Vanuit die overtuiging bieden we daarom de training “Financiën voor non-financials” aan.

Wat levert het op?

Basiskennis van financiële processen & het leren lezen van documenten

Kennis omtrent veel gebruikte financiële begrippen

Inzicht in de financiële sturing van een organisatie

Aard en inhoud van planning & control, alsmede de valkuilen en uitdagingen

Aanknopingspunten voor jouw rol in budgettering / begroting / investeringsplannen

Versterken van je persoonlijke effectiviteit binnen financiële vraagstukken

Voor wie?

Professionals werkzaam in de publieke sector, zoals: Managers & directeuren, Bestuursadviseurs (strategie/beleid, HR, marketing, etc.) Projectleiders.

Wat gaan we doen?

In een levendig tempo, op maat voor de deelnemers, nemen we je mee door de belangrijkste processen en begrippen. We vullen de theorie aan met veel praktijkvoorbeelden. Daarnaast gaan we in gesprek aan de hand van jouw eigen casuïstiek en persoonlijke opvattingen. We werken in een kleine groep (max. 10 deelnemers) zodat er ruimte is voor ieders inbreng.

Afmelden

Afmelden kan. Bij annulering tot 2 weken voor aanvang van het event bent u alleen €100,-administratiekosten verschuldigd. Bij annulering binnen 2 weken voor aanvang van de training bent u het volledige inschrijfgeld verschuldigd.