Mediation

Mediation, dat is toch iets met meditatie?!

Nee, al kan het misschien wel helpen ;-). Met mediation probeer je samen met de andere partij tot een oplossing te komen als jullie een conflict hebben. De mediator begeleidt partijen hierin en zorgt ervoor dat behoeften, zorgen en wensen op tafel komen en zorgvuldig worden afgestemd.

Als MfN-registermediator werk je volgens een bepaalde standaard, een kwaliteitslabel. Dat kwaliteitslabel krijg je als je je kwaliteiten en ervaring als mediator hebt aangetoond met verschillende toetsen. Het MfN-register is het enige erkende mediatorsregister van Nederland.

Mediation werkt vaak sneller en is voordeliger dan naar de rechter gaan. En mediation geeft blijvende oplossingen. Belangrijk, want vaak kom je elkaar weer tegen op je werk, in je buurt of op school. Dan kan je conflict maar beter opgelost zijn, zodat je samen verder kunt.

Een mediator is onpartijdig en geeft geen oordeel. In een mediation komt ieders mening aan bod. Mediation is een win-win-situatie voor beide partijen.

Marije Bosma is als MfN-registermediator gespecialiseerd in arbeidsmediation en zakelijke mediation (inclusief familiebedrijven). “Door mijn jarenlange ervaring als interim-manager bedrijfsvoering en organisatieadviseur ken ik als geen ander ook de andere kant. Sterker nog, ik kan niet anders dan ook deze kennis en ervaring inzetten bij mediation. Hierdoor kan ik mij goed inleven in de zaken die spelen.”

Meer weten? Bekijk de animatie of kijk op www.mfnregister.nl.