Mediation

“In mijn werk heb ik geregeld te maken met conflicten. Mij heeft het lang beziggehouden hoe je gebruik kunt maken van gedoe in plaats van het onder het tapijt te schuiven. Van nature houd ook ik niet van gedoe en heb mij daarom vaak opgeworpen als bemiddelaar. Toen ik zelf onderwerp van een conflict werd, besefte ik dat ik behoefte had aan handvatten om dit soort situaties werkbaar te maken.

Ik heb de opleiding tot registermediator gevolgd en onderdeel van mijn werk gemaakt. Mijn stijl is provocerend mét een kwinkslag om partijen nader tot elkaar te brengen. Bij mij moet je aan de bak!”

Marije Bosma

Conflicten komen in elke samenwerking voor en kunnen je helpen om zaken aan te scherpen en het ‘echte’ gesprek te voeren. Daarvoor is het wel noodzakelijk dat je weet hoe je een conflict om kunt zetten in positieve energie. Helaas lukt dat niet altijd en escaleert een conflict. En dan? het kan in zo’n geval raadzaam zijn om een mediator in te schakelen als onafhankelijk procesbegeleider.

Collega Marije Bosma is MfN-registermediator en gespecialiseerd in arbeidsmediation, zakelijke mediation (inclusief familiebedrijven) en overheidsmediation.

“Door mijn jarenlange ervaring als interim-manager bedrijfsvoering en organisatieadviseur ken ik als geen ander ook de andere kant. Sterker nog, ik kan niet anders dan ook deze kennis en ervaring inzetten bij mediation. Hierdoor kan ik mij goed inleven in de zaken die spelen.”

Meer weten? Bekijk de animatie of kijk op www.mfnregister.nl.