Training Stilstaan bij Transitie

Datum:
23 oktober, 30 oktober + 6 november
Tijd:
9:00 - 14:00 uur
Locatie:
Noord-Nederland
Kosten:
€ 950 (excl. BTW)
Aanmelden:

Stilstaan bij Transitie
Het coronavirus heeft de wereld volledig op zijn kop gezet. Niets is meer hetzelfde. Alles is anders. Toch hoor je veel de wens om terug te gaan naar het oude, naar wat ‘normaal’ was. Maar wat wil deze tijd jou, je team en je organisatie leren? Wat borrelt er in jou om verder onderzocht te worden? Tijdens de training ‘Stilstaan bij Transitie’ gaan we in 3 dagen vertragen, ervaren en onderzoeken wat de toekomst van ons vraagt. We delen kennis, theorie (waaronder Theory U), ervaringen en inzichten. Je krijgt een mooie set tools mee naar huis, zodat je terug in je organisatie direct aan de slag kunt.

Korte inhoud van de dagen
De training omvat drie trainingsdagen van 9u tot 14u, die worden gebruikt als drieluik. We wisselen theorie, ervaren en inzichten delen met elkaar af.

Dag 1: Kijken en ervaren
De eerste trainingsdag gebruiken we om te observeren wat deze tijd ons brengt. We laten je verschillende niveaus van luisteren ervaren. Je leert observeren met open mind en vanuit de intelligentie van je hart. Wat zien we gebeuren, wat dient zich aan in de wereld, voor mijn organisatie, mijn team en mij persoonlijk?

Dag 2: Aanwezig zijn
Op de tweede dag maak je de verbinding tussen wat er nu is met het potentieel dat voor je ligt. Wat is de bedoeling, wat verdwijnt in deze tijd en wat wil zich richting de toekomst ontwikkelen en is al begonnen?

Dag 3: Vormgeven
Op dag drie maken we de concrete vertaling naar jou, je team en je organisatie. Hoe ga je dat nieuwe vormgeven, wat is daarvoor nodig en wat zijn de eerste stappen?

Voor wie?
De training is bedoeld voor HR-professionals en leidinggevenden.

 

Wil je deze stap samen met je MT of HR-team maken?
We maken graag een programma op maat.

 

Wie zijn wij?
Liesbeth Hermsen van &lies heeft een passie voor ontwikkeling van mens en organisatie. Vanuit haar loopbaan en haar menszijn heeft zij in haar ontwikkeling de weg van hoofd naar hart en wil verkent. Door meditatie te beoefenen onderging zij de verrijking van de integratie van het systeem (hoofd, hart en wil), het meer kunnen zijn in het nu en de bewustwording van je ‘eigen vertaling’ van de wereld. In haar zoektocht deze ervaring te integreren in haar werk als organisatieadviseur en coach sloot de Theorie U van Otto Scharmer hier naadloos op aan. Zij is overtuigd van het feit dat we beter passender antwoorden en oplossingen zullen vinden voor de steeds complexere vragen van deze tijd als we gebruik maken van ons hele systeem.

Robine de Koff van Het Zuiderlicht werkt vanuit de rotsvaste overtuiging dat werk anders kan, beter kan, leuker kan. De mogelijkheden liggen voor het oprapen binnen organisaties. Het is de kunst om de condities te creëren zodanig dat er ruimte ontstaat. Ruimte zodat mensen eigenaarschap kunnen pakken, initiatief kunnen tonen, lekkerder aan het werk kunnen. In haar aanpak staat het verkennen van de vraag-achter-de-vraag voorop. Eerst stilstaan bij wat er goed gaat, wat er al is en wat er zich aandient richting de toekomst. En van daaruit echt sámen in beweging komen.