Deep Democracy Training

Datum:
20 mei 2020 (9:30 - 13:00) + 18 juni 2020 (13:00 - 16:30)
Locatie:
online
Kosten:
€ 300 (vrijgesteld van BTW) (excl. BTW)
Aanmelden:

Danielle Braun geeft speciaal voor Het Zuiderlicht en haar netwerk een online training Deep Democracy: Besluiten zonder verliezers.

De training zit inmiddels vol.

Hoe zorg je ervoor dat niet altijd dezelfde mensen hun mond open doen tijdens een vergadering? Dat alle standpunten volledig aan bod komen en dat het geheel belangrijker is dan ego’s? Deep Democracy is een dialoog- en vergadervorm die de onderstroom in groepen zichtbaar en hanteerbaar maakt. Tegenstellingen en botsende meningen worden op respectvolle wijze met elkaar onderzocht. Tegenstemmen worden onderzocht op hun waarde, zodat iedereen aan boord blijft. Heldere besluiten, geen slappe hap, compassie, aandacht voor de onderstroom in teams en zónder verliezers.

 

Dagdeel 1

In een halve dag maak je aan de hand van prachtige beelden kennis met een aantal basisbegrippen uit Deep Democracy, je leert goed online in- en uitchecken en je leert middels ‘de vier stappen’ tot inclusieve besluitvorming te komen. Hierna kan je al goed zelf aan de slag met je online teamvergadering.

 

Dagdeel 2

Je leert gebruik te maken van de wijsheid van de tegenstem. Je maakt kennis met de roltheorie die je écht anders naar groepen laat kijken. En je krijgt een creatieve manier aangereikt om om te gaan met tegenstellingen in een groep.

 

Bij deelname krijg je het gloednieuwe boek van Danielle Braun, Tribaal Kantoorgedoe, van ons kado.