Visual Changemaking

Datum:
1, 9, 16, 23 + 30 april en 21 + 28 mei
Tijd:
10:00 - 12:30
Locatie:
Online
Kosten:
€ 650 (excl. BTW)
Aanmelden:
jerryt.vandenborn@hetzuiderlicht.nl

Het Zuiderlicht organiseert samen met Ralph van Raaij van New Nexus een inspirerende en actieve training zakelijk tekenen. Een goede manier om je creatieve hersenhelft te ontsluiten! Via een visueel verhaal kun je namelijk veel meer impact creëren, want onderzoek wijst uit dat een mens slechts 13 millisecondennodig heeft om een figuur te begrijpen.

Wat levert het op en voor wie?
In de Basistraining Visual Changemaking leer je de bouwstenen van visueel werken toe te passen. Dit is met name interessant voor professionals die werken in situaties waar visualisaties kunnen ondersteunen in het overbrengen van de boodschap. Denk hierbij aan consultants, projectleiders, beleidsadviseurs, controllers, etc. Visuals hebben namelijk een heel ander effect op ons brein dan reguliere tekst. 80% van wat we onthouden is bijvoorbeeld vanuit beeld.

Wat gaan we doen?
We behandelen alle technieken om eenvoudige maar effectieve visualisaties te maken. We oefenen met individuele toepassingen zoals aantekeningen maken, je gedachten structureren en plannen maken. Maar we gaan ook in op het veranderkundige aspect in groepen, zoals communiceren, draagvlak creëren of een werksessie begeleiden. We gaan uitgebreid aan de slag met visueel luisteren, live aantekeningen maken en sketchnoting. Dit zijn vaardigheden die ook bij online vergaderen, of het individueel verwerken van informatie grote waarde hebben. Ook het werken met templates en metaforen komt aan de orde. Hierbij kun je het geleerde vaak al tijdens de training toepassen in je werkomgeving!

Wat bieden we aan?
De online basistraining die we aanbieden bestaat uit 7 online modules waarbij het de kracht is dat je deze makkelijk kunt combineren met je huidige werk (thuis of op kantoor). Deze modules zijn gepland op de volgende momenten:
Donderdag 1 april, vrijdag 9, 16, 23, 30 april en 21 & 28 mei
Alle dagen starten we om 10:00 en ronden we tussen 12:00 en 12:30 af.

We werken alle dagen via Zoom en mocht je een keer een module moeten missen: dan hebben we deze voor je opgenomen en kan je de keer daarop gewoon weer aanhaken!

Tussen de modules krijgen de deelnemers oefenopdrachten. De training vindt plaats in een groep van 12 personen en we hebben nog een paar vrije plekken over die we graag delen met ons netwerk.

Voor deze training betaal je EUR 650,- excl. btw. Hierin zit inbegrepen een hele mooie starters toolkit met tekenmaterialen van Neuland.