Marcel Levi (volgeboekt)

Datum:
18 mei 2021
Tijd:
15:30 - 17:00 uur
Locatie:
Van der Valk Hoogkerk
Kosten:
€ 99 (excl. BTW)
Aanmelden:
laura@hetzuiderlicht.nl

Marcel Levi is internist en was hoogleraar Inwendige Geneeskunde met specialismen vaatziekten, bloedstolling en trombose bij het AMC. Levi is CEO van het University College London Hospitals (UCLH). Daarvoor was hij bestuursvoorzitter van het AMC en decaan van de medische faculteit van de UVA.

Hij is driemaal uitgeroepen tot beste internist van Nederland en in 2016 riep Elsevier hem uit tot Nederlander van het Jaar. Per april 2021 wordt hij voorzitter van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) alsmede hoogleraar geneeskunde aan de Faculteit der Geneeskunde van de UvA.

Levi was eerder dit jaar zeer kritisch op het plan van Herstel-NL. “Wat wil die groep nou? Bejaarden in een reservaat stoppen, zodat wij naar festivals kunnen en lekker kunnen shoppen? Oudere mensen beschermen zichzelf nu toch al zoveel als ze kunnen? En ondanks dat, ondanks dat heel Nederland nog maar één bezoeker mag ontvangen en ondanks de avondklok daalt het aantal besmettingen nog steeds maar moeilijk.”