Drieluik Stoïcisme

Datum:
Groep 3 (nog 5 plaatsen beschikbaar): 3 oktober, 17 oktober en 31 oktober
Tijd:
13:30 - 16:45 uur
Locatie:
Het Zuiderlicht, Emmaplein 5, Groningen
Kosten:
€ 290,- (excl. BTW)
Aanmelden:
harryette.vandenbroek@hetzuiderlicht.nl

Tijdens het schrijven van ‘Ontgroeven’ kwamen we in aanraking met de beginselen van de Stoïcijnse filosofie. We werden enthousiast. Enerzijds omdat de inhoud zo geweldig mooi past bij ons pleidooi om in organisaties veel meer te ontgroeven, anderzijds omdat we steeds meer gingen beseffen hoe buitengewoon actueel en praktisch het is voor leiders, managers en vakprofessionals. Want in een wereld die steeds meer op haar kop lijkt te staan, wordt het steeds interessanter om te weten waar je wel en waar je geen invloed hebt, alsmede gezonde en prettige manieren om daarmee aan de slag te gaan. Het Stoïcisme is bovendien een praktische filosofie; de focus ligt meer op de praktijk dan op diepgaand nadenken. En dat sprak ons als Groningers natuurlijk nog meer aan 😉

We organiseren graag een drieluik voor ons netwerk over dit thema en nodigen je hierbij van harte uit om deel te nemen. We zijn verguld met de toezegging van Fief Macrander om deze drieluik inhoudelijk te verzorgen. Fief is (bedrijfs)psycholoog, praktisch filosoof en expert in stoïcijns ondernemen.

In het eerste dagdeel nemen we een kijkje in de stoïcijnse keuken en leer je een aantal praktische stoïcijnse technieken. Dagdeel twee staat in het teken van relativeren: hoe hou ik mijn hoofd koel onder (bijna) alle omstandigheden? Tenslotte zullen we het derde dagdeel besteden aan de vraag: hoe creëer ik een cultuur van vertrouwen en betrokkenheid? En wat kunnen we hierin van de stoïcijnen leren?

Let op: gegeven de aard van dit drieluik houden we de groepsgrootte zeer beperkt. Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers!